man met haartransplantatie

Ouderdom, een onderliggende ziekte, stress of een ongezond leven. Dit zijn enkele mogelijke oorzaken van haaruitval. Als jij zelf ook last van haaruitval hebt, wil je mogelijk weten wat precies de oorzaak is. Als je de oorzaak in beeld hebt gebracht, kun je op zoek gaan naar een geschikte oplossing.

Weet je wat in heel veel gevallen een geschikte oplossing is? Een haartransplantatie behandeling. Dankzij zo’n behandeling wordt in feite de groei van jouw haarbos weer gestimuleerd. Je krijgt daardoor een vollere haardos, maar ook een andere haarlijn. Dankzij zo’n behandeling is het bijvoorbeeld ook mogelijk om afscheid van jouw inhammen te nemen.

De kwaliteit van een haartransplantatie behandeling is in de afgelopen jaren ook alleen maar verbeterd. Dit is hoofdzakelijk te danken aan de nieuwe technieken. Met dank aan bijvoorbeeld de FUE techniek kunnen de transplantaties nóg beter uitgevoerd worden. Met welk haartransplantatie verloop je rekening moet houden, lees je hieronder.

Consult & intakegesprek

In eerste instantie moet je bij een kliniek langskomen voor een consult. Tijdens dit intakegesprek hoort men graag jouw wensen aan, waarna een specialist naar jouw haarlijn kijkt. Hierbij wordt niet alleen naar de huidige situatie gekeken, maar ook naar de mogelijke oorzaak van de haaruitval. Op basis van zijn/haar bevindingen stelt de specialist vervolgens het behandelingstraject voor.

De daadwerkelijke behandeling

Ben je het eens met het behandelingsvoorstel van de specialist? Dan kun je dit aangeven en direct een afspraak maken voor de behandeling. Hoe lang de behandeling precies gaat duren, is afhankelijk van de exacte situatie. Des te meer grafts er geplaatst moeten worden, des te langer de behandeling duurt.

Tijdens de behandeling word je plaatselijk verdoofd, aan de achterzijde van jouw hoofd. De specialist haalt vervolgens vanaf die plek zogeheten grafts uit jouw hoofdhuid. Dit zijn de haarzakjes inclusief wortels van een paar haartjes. Deze grafts worden vervolgens op een andere plek in jouw hoofdhuid geplaatst. Op die plaats gaan de grafts zorgen voor een stimulatie van de haargroei.

Groeien van de haren

Nadat de haartransplantatie uitgevoerd is, vallen de geplaatste haartjes vanzelf uit. Dit gebeurt meestal binnen 2 tot 4 weken. Dit is echter de bedoeling; dit maakt namelijk de weg vrij voor nieuwe haren om aan te groeien. Eigenlijk wordt met de geplaatste haartjes puur de groei van nieuwe haren gestimuleerd.

Tijdens controlebezoeken wordt gekeken naar de vooruitgang van de haargroei. In veel gevallen is een verdere ingreep niet nodig; de technieken (en specialisten) zijn tegenwoordig namelijk erg goed.