Depositphotos_36818387_S

Veel mensen gaan in het hoogseizoen op vakantie. Omdat ze kinderen hebben en daardoor vastzitten aan de schoolvakantie, omdat ze in de bouw werken en dus te maken hebben met de bouwvak of omdat ze graag alles uit de zomer willen halen. Echter, zijn er ook veel mensen die er juist bewust voor kiezen in het voor- of najaar op vakantie te gaan. eerst de zomer in Nederland meepakken, en daarna nog van de zon genieten in het buitenland, dat klinkt ideaal. ga je in het najaar op vakantie, dan ben je nu bezig met de eerste spullen opschrijven of zelfs al inpakken. Wij vertellen je, wat je het beste allemaal mee kunt nemen.

Zorg voor verschillende soorten kleding

Het ligt er natuurlijk aan waar je naartoe gaat, maar de kans is groot dat je de zon op gaat zoeken. Ook in het buitenland komt de herfst eraan, en dus is het een goed idee verschillende soorten kleding mee te nemen. Je zwemkleding uiteraard, al is het alleen maar om te gaan zonnen op het strand, maar dat is niet alles. Zorg ervoor dat je zowel jurken/rokken als broeken bij je hebt. het liefst ook nog een lange broek voor de koudere avonden. Voor mannen geldt dit uiteraard ook. Zorg voor wat korte broeken, maar denk er ook aan een lange broek mee te nemen.

Verder is het verstandig een vest of jas mee te nemen. Overdag kan de temperatuur aangenaam zijn, maar als je ’s avonds ergens wat gaat eten kan het al snel afkoelen. Door te werken met extra lagen hoef je je niet telkens om te kleding, maar hoef je ook niet in de kou te blijven zitten.

Welke schoenen neem je mee?

Ga je tijdens je vakantie alleen maar op het strand liggen, dan heb je niet veel schoenen nodig. slippers zijn dan zeker handig, en een extra paar schoenen voor als je uit eten gaat. Maar de kans is groot dat je ook naar bezienswaardigheden toe wilt gaan, mooie plekken wil ontdekken en misschien nog wel een wandeling wil maken. Voor mannen zijn sneakers altijd goed, en het aanbod daarin is dan ook ontzettend groot. Heren Jordans zijn een goede keuze als je houdt van mooie, opvallende sneakers. Daarnaast passen deze ook vrijwel altijd onder elk kledingstuk, waardoor het makkelijk te combineren is.

Voor vrouwen zijn Toni pons schoenen een goede keuze. Hier kun je mooie espadrilles vinden met een hoge of lage sleehak en in verschillende kleuren. Deze zijn ademend en dus perfect voor een warme dag. Ook zijn er dichte, lage espadrilles verkrijgbaar die meer weg hebben van een sneaker, en zijn er ook hoge sneakers. Erg fijn als je een dag naar een andere plaats gaat om daar van alles te ontdekken, en niet het risico wilt lopen dat je voeten na een halfuur al pijn doen van de slippers of hoge sleehakken.