nagels

Ben jij het helemaal zat dat je nagels altijd afbreken als je net het idee hebt dat ze mooi de lengte in gaan? Niet iedereen heeft lange en sterke nagels, maar gelukkig zijn er wel een paar manieren om deze sterker en vooral gezonder te maken. In dit artikel geven wij je dan ook een aantal tips zodat ook jij je nagels kan versterken.

Bijt je nagels niet meer af

Wil jij zorgen voor mooie, sterke nagels dan moet je direct stoppen met het bijten van je nagels en de velletjes daar omheen. Bijten kan namelijk voor heel wat problemen zorgen, omdat er veel bacteriën op je hand te vinden zijn. Ga je de velletjes rond je nagel afbijten dan kan er al snel een ontsteking ontstaan, zeker wanneer je te ver doorbijt. Wanneer je dit moeilijk vindt kun je een anti-bijt middel kopen, deze is in verschillende winkels en online te koop. Dit is vaak een nagellak met een hele bittere smaak, waardoor het nagelbijten onaangenaam wordt. Daarnaast hebben de meeste lakken ook vitamine E in de lak zitten, wat ervoor zorgt dat de structuur van je nagel wordt versterkt en de groei een boost krijgt.

Chemische producten zijn slecht voor je nagels

Waarschijnlijk gebruik jij altijd nagellak remover met aceton als jij je nagellak eraf wilt halen, maar toch kun je dit beter niet doen. Aceton is heel erg chemisch en haalt het vocht uit je nagels. Dit zorgt ervoor dat deze direct zwakker worden. daarom is het verstandig op zoek te gaan naar een remover zonder aceton. Ook schoonmaakmiddelen zijn slecht voor je nagels. Het zorgt ervoor dat ze eerder afbreken en remmen daarnaast ook de ontwikkeling af. Ga je schoonmaken in huis, gebruik dan altijd rubberen handschoenen en spoel je handen en nagels daarna goed af. Zorg er wel voor dat je ook je nagels goed afdroogt, want water zorgt ervoor dat ze sneller af kunnen breken.

Gebruik de juiste nagelverzorging

Neem wekelijks even de tijd om je nagels thuis een manicure te geven, zodat ze sterk en gezond blijven. Hierbij moeten vooral de nagelriemen goed gehydrateerd en ingesmeerd worden, dit doe je zelfs het liefst dagelijks. De nagelriemen zijn namelijk de basis voor mooie en gezonde nagels, maar zorgen er ook voor dat ze lang kunnen worden zonder af te breken. Een nagelriem is gezond wanneer deze soepel op de nagel ligt. Op deze manier bevordert het de groei van je nagel maar het zorgt er ook voor dat je handen er verzorgder uitzien.

Gebruik geen schaar

Is het tijd om je nagels bij te werken, gebruik hier dan geen schaar voor maar vijl ze. Door de nagels te knippen kunnen ze beschadigen. Denk hierbij aan haakjes, scheurtjes of een gespleten nagel. Dit zorgt er uiteraard voor dat je nagel alleen maar meer verzwakt, en dat is nou juist wat je niet wilt. Er zijn verschillende nagelvijlen verkrijgbaar. Zo is er een glazen nagelvijl waarmee je haast niet verkeerd kan vijlen, is er een vijl die zorgt voor een stralende nagel zonder nagellak en zijn er vijlen verkrijgbaar met vier verschillende structuren.

Lees ook: Hoe zorg je voor een gezonde huid?