extensie

Wanneer je in de Chrome Web Store op zoek gaat naar een extensie kom je er ongelooflijk veel tegen. Sommigen zijn ideaal om te gebruiken, en bij anderen vraag je je af wat iemand ertoe heeft aangezet om zo’n extensie te maken. In dit artikel laten wij je een aantal Chrome-extensies zien die erg handig zijn en je zeker eens uit zou moeten proberen.

Weet je niet waar je de extensie terug kan vinden nadat je hem hebt gedownload? Wanneer je een nieuw tabblad opent kun je op de drie puntjes rechtsboven klikken, vervolgens ‘Meer hulpprogramma’s’ en dan ‘Extensies’. Een andere, en veel makkelijkere manier, is door op het puzzelstukje te klikken naast je profielfoto rechtsboven een tabblad.

Momentum

Momentum is een erg fijne extensie voor Chrome. Iedere keer wanneer je een nieuw tabblad opent krijg je een foto te zien met de tijd, een goedemorgen/middag/avond groet en je taken voor die dag, als deze er zijn. Ook is er een to-do lijst aanwezig die je af kan vinken.

Color pick eyedropper extensie

Dit is een handige en simpele extensie voor als je een bepaalde HEX-kleur wil achterhalen. Erg handig wanneer je je eigen website in elkaar aan het zetten bent en de kleurcode van je logo bent vergeten bijvoorbeeld. Met deze extensie kun je de kleur achterhalen met slechts één klik op de kleur waarvan je de code wilt weten.

Wil je daarnaast ook graag bepaalde lettertypes achterhalen, dan kun je hier deze What font voor gebruiken. Je hoeft dan alleen maar met je muis over de tekst heen te gaan om te zien welk lettertype het is.

Google Translate

Wat deze extensie kan is denk ik niet heel moeilijk te raden, je kan hier namelijk teksten mee laten vertalen. Erg handig is het, dat je hele webpagina’s ineens kunt vertalen wat handig is als je een artikel wil lezen die er alleen in het Engels is bijvoorbeeld.

Tag assistant van Google

Nog een handige van Google, dit keer eentje die je helpt bij het oplossen van problemen met bijvoorbeeld Google Analytics en Google Tag Manager. Deze extensie kan namelijk nagaan of je de verschillende tags op de juiste manier hebt geïnstalleerd. Ga hiervoor naar een pagina en klik op de extensie. Tag assistant laat je vervolgens zien welke tags er aanwezig zijn en of er fouten of verbeteringen zijn.

WhatRuns extensie

Nog een hele fijne extensie als je bezig bent met je eigen website, WhatRuns. Als je benieuwd bent welke plugins, lettertypen, frameworks, widgets en andere tools een website gebruikt kun je deze extensie gebruiken. Hij laat je zien waar de website uit bestaat maar ook waar hij op draait.

Lees ook: Drie redenen waarom het VPN gebruik in Nederland toeneemt