zonwering

Zonwering is erg fijn wanneer de zon overdag volledig bij je naar binnen schijnt, maar ook wanneer je in de schaduw wil zitten in je tuin. Er zijn dan ook verschillende soorten zonwering te vinden, die allemaal andere voordelen met zich meebrengen. In dit artikel laten wij je de meest voorkomende zonwering zien en vertellen wij je wat de voordelen hiervan zijn.

Wat kost goede zonwering?

Wil je echt goede zonwering, dan kost dat uiteraard geld. Natuurlijk kun je ook een grote parasol aanschaffen voor op het terras, maar deze zou je wel telkens moeten verplaatsen wanneer de zon draait. Daarnaast is het bijna onmogelijk om iedereen in de schaduw te hebben, er zal waarschijnlijk altijd iemand zijn die er net buiten valt en alsnog verbrand.

De prijs van zonwering ligt gemiddeld tussen de 150 en 400 euro per strekkende beter, maar dit verschilt uiteraard per soort. Zo is een uitvalscherm goedkoper dan een markies. Wil je een uitvalscherm hebben van 2 meter breed dan begint de prijs ongeveer bij 300 euro, terwijl dit voor een markies 500 euro is.

Verschillende soorten zonwering

Een goede zonwering zorgt ervoor dat er geen zonlicht en dus ook geen warmte naar binnen kan komen. Zo heb je ook in de zomer een aangename temperatuur in huis, en scheelt het je uiteindelijk op de energierekening. De meeste zonwering wordt aan de buitenkant geplaatst, maar er is ook zonwering voor binnen. De meest voorkomende soorten hebben we hieronder voor je neergezet.

Uitvalschermen

Wanneer je op zoek bent naar een voordelige en praktische oplossing kun je het beste kiezen voor een uitvalscherm. Dit zijn tevens ook de meest bekende zonneschermen. Een uitvalscherm is erg eenvoudig te plaatsen maar ook te bedienen. Daarnaast zijn ze goedkoop in de aanschaf, terwijl je er wel veel profijt van hebt.

Knikarmschermen

Ben je op zoek naar zonwering voor op je terras, dan is een uitvalscherm vaak niet geschikt. Beter kun je dan kiezen voor een knikarmscherm. Het voordeel hierbij is dat de armen waarmee dit scherm open gaat, vlak onder het doek zitten. Op die manier verlies je dus geen ruimte en kun je er gewoon onderdoor lopen.

Screens

Een andere manier voor wanneer je weinig ruimte hebt is het gebruik van screens. Deze nemen vrijwel geen ruimte in beslag omdat ze verticaal openen en sluiten. Je kan dus gewoon langs de ramen blijven lopen omdat er niks uitsteekt. Nadeel is alleen wel dat je verminderd zicht hebt naar buiten toe.

Karakteristieke zonwering

Ben je op zoek naar karakteristieke zonwering dat perfect bij je huis past, ga dan voor markiezen. Deze hebben een erg stijlvolle uitstraling door de ronde vorm van het doek en de houten onderdelen. Dit zorgt voor een mooie uitstraling en past perfect bij karakteristieke woningen.

Lees ook: Zo zorg je voor een opgeruimd huis