auto

Wil jij graag een zuinigere auto, maar weet je niet hoe je dit voor elkaar moet krijgen? Er zijn een aantal mogelijkheden om dit te regelen. In dit artikel laten wij je dan ook zien hoe je jouw auto zuiniger maakt zodat je minder uitgeeft aan brandstof, maar daarnaast ook zorgt voor een beter milieu.

Een zuinigere auto door middel van chiptuning

Door middel van chiptuning kun jij zorgen voor een meer zuinige auto. Met chiptunen wordt de software die de motor aanstuurt, aangepast. Hierdoor wordt het vermogen van je auto dus vergroot, komt de koppeling eerder vrij waardoor je eerder schakelt naar een hogere versnelling. Dit zorgt ervoor dat je tot 15% aanbrandstof kunt besparen, maar alleen wanneer je dezelfde rijstijl aanhoudt.

Luchtfilter vervangen

Het vervangen van je luchtfilter kan je een daling tot 50% van je brandstof opleveren. Daarnaast heeft het vervangen van je luchtfilter nog andere voordelen. De pollenfilters kunnen dan namelijk ook direct vervangen worden zodat je er zeker van kunt zijn dat je er schone lucht aanwezig is voor de motor en het interieur.

De olie verversen

Het lijkt zo simpel, maar toch wordt het vaak vergeten. Door de olie regelmatig te verversen zorg je ervoor dat er niet te veel wrijving in de motor ontstaat. Die wrijving zorgt ervoor dat je meer brandstof verbruikt, wat zonde is. Maar dit is dus heel simpel te voorkomen door de olie op tijd te verversen.

De bougies van je auto nakijken

Het vervangen van de bougies kan zeker voordelig zijn, maar kijk ze hiervoor wel eerst goed na. Verkeren deze namelijk in een slechte staat, dan kan dit aangeven dat er ook andere problemen aan de motor te vinden zijn. Het beste kijk je dan ook direct de verdeler-kap na. Wanneer daar doorgebrande contacten te zien zijn weet je zeker dat het brandstofgebruik momenteel hoger is dan normaal.

Check je banden

Ook de banden kunnen er zeker voor zorgen dat het brandstofverbruik hoger is dan normaal. Je doet er dan ook goed aan de bandendruk regelmatig te controleren, zeker wanneer je veel onderweg bent. De druk moet hetzelfde zijn als wat er in de fabrieksgegevens staat. Is de druk lager? Dan zullen je banden sneller slijten en dat maakt de auto niet veilig genoeg. Ook zorgt dit er uiteraard voor dat je meer brandstof verbruikt.

Lees ook: Zo zorg jij voor lente in je huis!