Vietnam

Vietnam is een land mooie natuur en een geweldige kustlijn. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de geschiedenis, de rijstvelden, verschillende nationale parken, de cultuur en het overheerlijke eten. Niet gek dus, dat heel veel mensen een reis naar Vietnam op hun lijst hebben staan. Waar je op moet letten en wat je echt gezien moet hebben, lees je in dit artikel.

Backpacken door Vietnam

Wanneer je van plan bent te gaan backpacken door Vietnam doe je er goed aan dit van noord naar zuid of andersom te doen. Zo weet je zeker dat je alle bezienswaardigheden Vietnam tegenkomt en niks hoeft te missen. Wat de mooiste plekken zijn, zie je hieronder:

Hanoi – Veel mensen beginnen hun reis door Vietnam in de hoofdstad. Het meest interessante en toeristische gedeelte is Old Quarter, het oude centrum. Hier zijn veel restaurants te vinden samen met veel verschillende verblijfsplaatsen. Ook het Hoan Kiem meer vind je hier.

Je kunt hier een brommer huren om zo over de wegen naar Sapa en Sin Ho te rijden. Met de brommer rijden kan erg mooi zijn, maar door de haarspeldbochten en landwegen kan het soms lastig zijn. Wil je dit niet, dan kun je een tour boeken naar Sapa via de bus of trein.

Halong Bay – Vanuit Hanoi ben je vlakbij Halong Bay, en ook hier is genoeg te zien en te beleven. Het hoogtepunt is natuurlijk de gigantische rotsenpartij die uit de zee omhoogkomt; deze zorgen immers voor het geweldig mooie landschap. Maar ook wanneer je van outdoor activiteiten geniet zit je hier goed. Dit gebied is namelijk geschikt om te kajakken, rotsklimmen en snorkelen.

Wil je hierheen, dan doe je er goed aan een tour te boeken, dit kan ook voor drie dagen. Meestal ben je de eerste nacht op de boot zodat je kunt zwemmen, snorkelen en kajakken. Vervolgens varen jullie op de tweede dag verder en is de kans aanwezig dat je een dorp, grot of een krabbenkwekerij gaat bezoeken. Ook zijn er hostels die een eigen privé eiland hebben waar je vervolgens de tweede nacht doorbrengt.

Ho Chi Minh City – Wil je het zuiden verkennen, dan kun je hier goed beginnen. Ho Chi Minh City was vroeger Saigon, en heeft dus een hele geschiedenis. Dit samen met het heerlijke eten, de vriendelijke mensen en de uitgaansgelegenheden maken dit als een geweldige stad. Vanuit hier kun je heel makkelijk een trip maken naar de cu chi tunnels, Mekong Delta en de Cao Dai tempel.

Reizen binnen Vietnam

Wanneer je gaat backpacken in Vietnam kun je het beste gebruik maken van de nachtbus of -trein. Buiten dat het je een aantal reisdagen scheelt, scheelt het je ook in de overnachtingskosten. Het is een bijzondere ervaring; alleen al de bedden in plaats van stoelen zijn bijzonder. Het reizen in de nacht wordt in Vietnam heel veel gedaan en is ook gewoon veilig. Let alleen wel op je waardevolle spullen. Je handbagage gebruiken als kussen of onder je voeten is een goed idee.

Visum aanvragen

Wanneer je naar Vietnam toe gaat heb je een visum nodig. Dit visum kun je gemakkelijk online regelen. Door in vijf minuten het formulier in te vullen heb je alles praktisch al geregeld. Een visum is beschikbaar vanaf €39,95 per persoon. Wanneer je deze online aanvraagt kan dit tot 48 uur van tevoren, ideaal! Dit e-visum wordt gekoppeld aan je paspoort waardoor je hem waarschijnlijk niet uit hoeft te printen. Dit visum is 30 of 90 dagen geldig.

Lees ook: De muren in de woonkamer schilderen