kleding maatje meer

Een aantal jaar geleden was het voor vrouwen met een maatje meer lastig om kleding en schoenen te kopen. Het aanbod in de reguliere winkels was laag, als er al een ‘grote maten afdeling’ aanwezig was. Gelukkig zijn er steeds meer winkels die hun assortiment hebben uitgebreid tot maat 48, maar er zijn ook nog genoeg vrouwen die behoefte hebben aan een grotere kledingmaat.

Zoek online naar mooie kleding

Het probleem met kleding in grote maten is dat de kleding vaak wat ouderwets is, of gewoon niet mooi zit. Er lijkt geen pasvorm in te zitten, en daardoor voel jij je niet mooi. Ook is het vaak zo dat kledingstukken met een mooie pasvorm ontzettend duur zijn, en dat is voor lang niet iedereen te betalen. Het is dan ook een goed idee online op zoek te gaan. Beperk je zoekopdracht hierbij niet alleen tot Nederlandse webshops, maar ga ook juist kijken naar bijvoorbeeld Engelse. Wel moet je dan de juiste maat even opzoeken, maar het aanbod is hier over het algemeen groter.

Probeer tweedehands kleding te vinden

Wat ook nog wel eens wil helpen, is om tweedehands kleding te zoeken. Via Marktplaats of Vinted is de kans groot dat je iets vindt in jouw maat. Ook hierbij is niet alles even modern, maar er staat vaak genoeg tussen. Het voordeel van Vinted is bovendien dat je ook kleding uit andere landen kunt kopen. Zo loop jij straks misschien wel in een mooie jurk in jouw maat én met de juiste pasvorm, die helemaal uit Italië of Frankrijk komt!

Laarzen met een brede schacht

Dit betreft niet alleen vrouwen met een grote maat, maar ook vrouwen met een reguliere maat. Door een hoge wreef, brede voeten of dikke kuiten kan het nodig zijn laarzen met een brede schacht aan te schaffen. Deze laarzen zijn vaak vele malen duurder dan ‘normale’ laarzen, wat de kwestie soms lastig kan maken. Een goed idee is het dan, om op zoek te gaan naar laarzen die in de uitverkoop zijn. Tweedehands laarzen kopen kan uiteraard ook, maar is niet aan te raden. Iedereen heeft andere voeten en, als de laars naar je voet gaat staan, kan dat bij een ander voor veel pijn zorgen.

Ga je op zoek naar laarzen brede schacht uitverkoop? Let er dan wel op dat je de juiste maat aan hebt gevinkt. Let daarnaast ook goed op de kuitmaat van de laars en meet je eigen kuit goed op. Ook in de uitverkoop zijn deze laarzen vaak nog aan de prijs, maar het voordeel is hierbij wel dat de laarzen van goede kwaliteit zijn. Dit zorgt ervoor dat je er meerdere jaren mee kunt doen, en dus niet ieder jaar een nieuw paar aan hoeft te schaffen.