spellen

Kinderen vinden het heel erg leuk om verschillende spellen met hun ouders te spelen. Als ouder is het soms best wel lastig om leuke spellen voor de kinderen te vinden. Sommige spelers zijn heel erg lastig voor kinderen en andere spelers zijn weer niet leuk voor de ouders. Daarom is het handig om even wat leuke spellen op een rij te hebben die je met je kinderen zou kunnen gaan doen.

Kaart spellen

Door een pakje kaarten te kopen gaat eigenlijk een hele wereld voor je open. Als je een pakje kaarten koopt, zit je namelijk niet vast aan een soort spelletje. Zo kun je met wat jongere kinderen met twee pakjes kaarten bingo gaan spelen. Eén iemand noemt de kaarten van een pakje op en de rest heeft allemaal kaarten voor ze liggen uit het andere pakje. Dit houdt in dat je dan bingo kunt krijgen en degene die als eerste bingo heeft wint.

Als de kinderen al wat ouder zijn, zou je kunnen kiezen voor een potje pesten. Hier moet je dezelfde kleur of hetzelfde saai voor op de kaart gooien en er zijn verschillende manieren waarop je iemand kunt pesten. Zo kun je een twee opgooien waardoor iemand twee kaarten moet pakken of een joker opgooien, waardoor iemand 5 kaarten pakken.

Mens erger je niet

Verder is mens erger je niet ook een heel erg leuk spel. Dit is een spel die je eigenlijk moet alle leeftijden kan spelen die een dobbelsteen kan gooien omdat het spel met een dobbelsteen en pionnetjes wordt gespeeld. Het is heel erg makkelijk te spelen en wanneer een kind nog niet de pionnetjes kan verplaatsen, zo een ouder dit kunnen doen.

Kinderen vinden het vaak ook leuk, omdat het een kleurrijk spel is en de het spel vaak wat langer duurt dan andere spellen. Ze worden er vaak erg fanatiek van. Kinderen vinden het heerlijk om voor hun ouders te kunnen winnen en dit is een spelletje wat ouders vaak ook wel erg leuk vinden omdat je niet heel veel meer hoeft te doen dan met een dobbelsteen gooien.

Lees ook: Lekker en goed vullende pasta salades