Pippi

De kans is groot dat jij vroeger ook de films van Pippi Langkous hebt gezien, en dat je waarschijnlijk ook het boek hebt gelezen. Vond je dit zelf als kind geweldig, dan is het logisch dat je dit ook aan je kinderen hebt doorgegeven en ook zij hier nu van kunnen genieten. Pippi is tijdloos en wat ons betreft voor alle leeftijden net zo leuk. Wil je hier nou nog meer van genieten, ga dan naar Zweden toe! Hier vind je namelijk Astrid Lindgrens Wereld.

De wereld van Pippi Langkous

Astrid Lindgrens Värld is een park is Smaland waarbij alles eigenlijk draait om spelen. Natuurlijk speelt Pippi een grote rol, maar het spelen staat hier vooral centraal. Je kan hier genieten van verschillende voorstellingen met echte muzikanten en geen bandje dat veel te hard uit de speakers galmt, waarbij je fantasie je meeneemt het verhaal in. Ook is er natuurlijk een voorstelling met Pippi te zien bij Villa Kakelbont. Al haar avonturen zijn bij deze villa te zien, en tussen de voorstellingen door mogen de kinderen hier rondkijken en spelen. Ook is het schip van Pippi’s vader te zien en een onbewoond eiland dat richting de burcht gaat uit Ronja de Roversdochter.

Ook erg leuk is dat alle acteurs na afloop van een voorstelling de kinderen uitnodigen naar ze toe te komen. Wanneer de kinderen dat willen kunnen ze met hun praten, spelen en zingen. De acteurs blijven al die tijd in hun rol, wat het extra leuk maakt.

Een heerlijk spannende lunch

Er zijn verschillende plekken te vinden om te genieten van een heerlijke lunch, maar wil je het spannend hebben dan moet je naar de Gebroeders Leeuwenhart gaan. Dit is niet alleen een gezonde plek, maar ook een spannende. Je weet namelijk nooit hoeveel zwarte ridders er langs je tafel voorbij komen lopen terwijl jij geniet van een salade of grote beker fruit.

Lopen door de straten van Pippi

Ook aan de rest van de films is gedacht, want je kunt door allerlei verschillende straten lopen en de miniatuurhuisjes bekijken. Sommige huisjes kun je binnengaan om te zien wat er allemaal staat, maar andere zijn daar echt te klein voor. Uiteraard staat ook de snoepwinkel er, waar Pippi bergen snoep kocht in de film.

Meer over Astrid Lindgren

Wil je graag nog meer te weten komen over Astrid Lindgren, dan is het aan te raden het stadje Vimmerby te bezoeken. Hier is zij opgegroeid en ligt ze begraven. Ook is deze plek in veel van haar boeken terug te vinden. Op de grote markt kun je een standbeeld van haar vinden en bij de kerk staat het bankje waar haar vader haar moeder ten huwelijk vroeg. Ook is er de boerderij Näs, waar ze is opgegroeid. Dit is tegenwoordig een bezoekerscentrum over Astrid Lindgren.

Lees ook: Het Drielandenpunt bezoeken