educatieve

Nu we allemaal thuiszitten zullen we wat creatiever moeten worden. De kans is groot dat je kinderen net iets vaker achter de tablet of laptop zitten dan jij je had voorgenomen, omdat je eigen werk en het huishouden nou eenmaal ook doorgaat. Als ze daar dan achter zitten, kun je er wel voor zorgen dat ze er ook nog iets van leren, met leuke en educatieve websites die perfect zijn afgestemd op hun leeftijd! Wij laten je in dit artikel zien welke websites leuk en educatief zijn voor kinderen.

Heutink voor thuis

Doordat de kinderen ineens thuiszitten ben je niet alleen ouder, maar ook juf. En dan heb je ook nog je eigen werk, het huishouden en wil je ook heel af en toe misschien eens iets voor jezelf doen. De kans is groot dat je niet goed weet waar je moet beginnen, zeker wanneer je kinderen wel wat meer uitdaging kunnen gebruiken. Een goede website is dan heutinkvoorthuis. Hier vind je educatieve spellen met cijfers en letters. Deze spellen kun je via de website bestellen om zo thuis met je kinderen te spelen.

Juf Jannie, educatieve spellen voor kleintjes

Juf Jannie is erg leuk voor kinderen vanaf drie jaar. Op de website vind je veel verschillende spellen die zijn ontwikkeld voor jonge kinderen om zo al letters en cijfers te herkennen. Daarnaast zijn er ook verschillende spellen te vinden om te lezen, reken, tafels te oefenen en ga zo maar door. Dit kunnen ze heel eenvoudig zelf doen op de tablet of telefoon, wat ervoor zorgt dat jij je handen vrij hebt.

Junior Einstein

Aan deze website hangen nog een aantal andere websites waar je per dag een paar vragen gratis kan oefenen. Wil je echter volledige toegangen hebben en onbeperkt kunnen leren, dan moet je lid worden. Dit kost je 75 euro per jaar maar dan geniet je wel van veel verschillende educatieve onderdelen, die zelfs benoemd worden door veel basisscholen.

Educatieve website Squla

Squla is waarschijnlijk de meest bekende website als het gaat om educatieve opdrachten en spellen voor kinderen van elke basisschoolgroep. Alle schoolvakken zijn ermee te oefenen maar er zijn ook spellen op te vinden voor de nodige ontspanning. Ook deze website wordt vaak aangeraden door leraren. Je kind werkt in bepaalde niveaus en jij als ouder krijgt een verslag van wat ze precies hebben gedaan. Wel is er een abonnement nodig om het te kunnen gebruiken, €11,95 per maand of €95,40 voor een heel jaar.

Gynzykids

Op de website van Gynzykids kun je veel verschillende spelletjes vinden om woorden en tafels te oefenen. Dit is volledig gratis en daarnaast kun je ook zoeken op groep, wat erg handig is. Ook voor kinderen in groep 1 is er genoeg aanbod.

Lees ook: Je kledingkast nalopen