kinderen

Momenteel kunnen we niet veel als het gaat om uitjes of een dagje weg. De lockdown krijgt steeds weer nieuwe maatregelen die nodig zijn om het coronavirus onder controle te houden, zo ook het thuisonderwijs. Toch is het belangrijk dat je kinderen elke dag even naar buiten gaan, alleen hoe pak je dat aan als er vrijwel niets meer mogelijk is? In dit artikel lees je wat je buiten kan doen met je kinderen tijdens de lockdown.

Aan de slag met foto’s

Foto’s zijn altijd leuk, en hoe gekker ze zijn, hoe grappiger. Ga daarom samen naar buiten en ga op zoek naar allerlei verschillende, gekke plekken om samen selfies te maken. De leukste plaats je vervolgens thuis in een mooie collage, die je dan weer door kan sturen naar familie.

Ook een fotospeurtocht is een leuk idee. Zorg ervoor dat je verschillende foto’s hebt gemaakt bij jou in de buurt, en laat je kinderen vervolgens zoeken welke foto bij welke plek hoort. Zorg er wel voor dat de foto’s niet te makkelijk zijn, want dan zijn de kinderen er zo doorheen.

Wil je kind graag zelf aan de slag met foto’s maken? maak dan een mooie wandeling, of ga fietsen, en laat je kind mooie foto’s maken. Doe dit bijvoorbeeld in de stad of in een park. Bij thuiskomst hoef je ze alleen maar na te lopen en kun je er eventueel direct een mooi fotoboek van maken.

Ga de natuur in met de kinderen

Ga eens een middag naar het strand om daar heerlijk uit te waaien. Uiteraard wel alleen wanneer dit kan en mag, en je zeker weet dat niet half Nederland daar al aanwezig is. Is het strand niets voor jou of heb je er gewoon geen zin in, dan kun je ook prima naar een mooi bos bij jou in de buurt. Wil je echter eens wat afwisseling, bezoek dan eens een bos in een andere woonplaats! Online zijn er veel bossen te vinden maar kun je bijvoorbeeld ook speurtochten, speurkaarten en wandelroutes downloaden. En ken je het kabouterpad al? Daar zijn er een aantal van te vinden in Nederland en is vooral leuk voor jongere kinderen.

Oudhollandse spellen met de kinderen

Oudhollandse spellen zijn altijd leuk, voor iedere leeftijd. Voor je kind is het herkenbaar van school of compleet nieuw en daardoor nog erg leuk en spannend, en voor jou betekent het waarschijnlijk dat je weer terug bent in je kindertijd. Ga lekker met de kinderen naar buiten en speel al deze klassiekers. Ook erg leuk om te doen met de buurtkinderen- en ouders, als je er maar voor zorgt dat het veilig en verantwoord blijft.

Lees ook: Zo werk jij aan je mentale gezondheid