woontrend

2021 is inmiddels al begonnen en dus is het hoog tijd om te gaan kijken naar de woontrends van dit jaar. Wat staat ons te wachten en waarmee moeten we ons huis aanpakken als we mee willen gaan met een bepaalde woontrend? We vertellen je er alles over in dit artikel.

Kleur van het jaar 2021

De Flexa kleur van dit jaar is ‘Brave Ground’. Het zorgt voor een goede basis in je interieur maar helpt daarnaast ook de veranderingen te omarmen. De kleur is naturel en heeft een neutrale bruintint die ervoor zorgt dat alle andere kleuren in huis gaan schitteren. Daarnaast kun je deze kleur ook prima combineren met andere kleuren zoals bruin, rood, roze, geel, blauw en groen.

Donkerblauw als woontrend

Ook de kleur donkerblauw is weer helemaal terug van weggeweest. Het is de kleur van rust, koelte, vertrouwen en een klassieke luxe. Daarnaast brengen zowel donkerblauw als zwart-blauw en grijs-blauw ook originaliteit met zich mee. Ze zorgen voor karakter en het zijn daarnaast tijdloze kleuren die je makkelijk kan combineren met verschillende warme kleuren, houtsoorten, stoffen en metalen. Denk bijvoorbeeld aan donkerblauw in combinatie met goed, koper of messing.

Lichte houtsoorten

Denk je aan Scandinavische meubels, dan denk je aan lichte houtsoorten. Dit jaar zien we deze houtsoorten ook steeds vaker terug in luxe interieurs maar ook in de industriële woonstijl. Denk aan licht eikenhout, bamboe, MDF en licht acaciahout.

Pronkstukken als woontrend

Een hele leuke woontrend is het hebben van pronkstukken. Zorg ervoor dat je een item in huis hebt die meteen in het oog springt. Een schilderij, hele grote plantenpot of een mooi beeld. Het personaliseren van je interieur was de afgelopen jaren al populair, maar wordt dit jaar nog extremer. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je minder kleine accessoires nodig hebt, het zorgt ook voor een stijlvolle luxe.

Botanisch, duurzaam en modern

Producten die duurzaam zijn worden steeds belangrijker en populairder, ook als het gaat om je interieur. Steeds vaker kiezen mensen voor producten die gemaakt zijn van bamboe, bioplastic, linnen, alpaca wol, zeegras of marmoleum. Daarnaast zie je ook steeds vaker behang met een FSC keurmerk voorbij komen en gerecyclede producten zoals een bloempot dat gemaakt is van een autoband.

Haal de natuur in huis

Het botanisch wonen was natuurlijk al populair, maar gaat ook dit jaar onverminderd door. Wil je de woontrend opvolgen dan doe je er goed aan de natuur in huis te halen. Planten en bloemen worden hierbij aangevuld met natuurlijke materialen zoals linnen, alpaca wol, marmoleum, hout, rotan, rietsoorten, zeegras, bamboe en biologisch katoen.

Lees ook: Waarmee moet jij je laminaat vloer wel en juist niet schoonmaken?