trends

We moeten er nog even op wachten, maar voordat je het weet is het zo ver: de lente. De bloemen komen uit, de blaadjes komen weer aan de bomen en er worden overal dieren geboren. Maar wat trekken we aan? Het lijkt er op dat we vooral veel pastelkleuren en wijde broeken gaan zien, wat misschien geen verrassing is want dat zien we nu ook al. In dit artikel lees jij wat de trends voor de lente van 2021 zijn.

Trends om bij weg te dromen

We zijn inmiddels allemaal toe aan een heerlijke zonvakantie. Reizen, naar bijvoorbeeld Spanje of Italië, en daar kunnen genieten van paella of pizza, en daarna een heerlijke grote sorbet. Of dat ook daadwerkelijk kan dit jaar, dat weten we helaas nog niet. Wat we wel weten is dat de kleding voor de lente en zomer van 2021 hier vooral op inspeelt. De kleding is licht en ontspannen, met pastelkleuren en verschillende patronen.

Maar aan de andere kant zien we ook dat er vooral terug wordt gegaan naar de basis. We willen onze kleding zo simpel mogelijk hebben, maar wel dat het lekker zit en vooral goed aanvoelt. Denk aan een jeans met witte blouse, een kanten witte jurk of een witte parka. Ook simpel kan mooi zijn.

Laat zien waar het vandaan komt

We willen tegenwoordig steeds vaker laten zien hoe en waar iets gemaakt is. Dat is ook niet zo gek, echt vakmanschap laat vaak heel veel mooie details zien. Ga er dus vanuit dat je veel handwerk tegen gaat komen dit jaar. De crochet-jurk, die vanzelfsprekend helemaal gemaakt is, komt weer helemaal terug dit jaar maar ook vintage kleding, ook wanneer dit vakkundig gerepareerd is.

Deze trend sluit ook goed aan op het volgende. Verschillende merken hebben namelijk hun oude klassiekers weer uit de kast getrokken. Zo kun je bij Chanel genieten van de mooie klassieke, Franse stijlen, vind je bij Chloé de stijl uit de jaren ’70 weer terug en gaat Fendi op de meer conservatieve tour. Wat we overigens ook gaan zien is dat merken samen gaan werken om stoffen uit het archief, dat normaal gesproken niet meer gebruikt zou worden, samen te voegen om er zo nieuwe kledingstukken van te maken.

De wijde broeken zijn terug

We zagen ze in 2020 af en toe al, maar we kunnen er zeker van zijn dat de wijde broeken in 2021 weer helemaal terugkomen. Deze powerbroeken hangen op de taille of net iets daaronder, en hebben een relaxte vorm waardoor ze zorgen voor precies genoeg comfort en stijl. Om het geheel helemaal af te maken kun je er een mooie riem bij kopen, die je er losjes omheen draagt.

Wat je hier goed bij kunt dragen is de crop top. En nee, dan niet zoals we hem nu kennen maar de volwassen versie. De crop top krijgt namelijk een behoorlijke upgrade waardoor hij zelfs een beetje zakelijk is! Zo kan hij worden gedragen met een blouse of colbert, maar ook met een kokerrok. Daarnaast kan hij ook variëren in de lengte. Bij de ene top ligt de focus echt op het middenrif, terwijl de anders tot aan de navel doorloopt.

Lees ook: Tips voor het opknappen van je kleding